Пряка линия: Гост 15

Пряка линия: Гост 15
Здравейте, фенове на Милан!
Рубриката “Пряка линия” отново стартира. С поредния гост ще се запознаете с въпросите по-долу:
От кога сте фен на Милан?
Гледам Милан от 1998, но истински фен станах от 1999.
Бихте ли разказали нещо за Вас?
Казвам се Александър Петров. На 20 години съм. Студент, занимавам се със спорт.
Кога си купихте първата фланелка?
През 2002 преди да започне сезонът.
Кой мач на Милан няма никога да забравите?
Със сигурност мача от 1999/2000 между Лацио и Милан, които завърши 4-4. Мачът беше невероятен спектъкъл и който го е гледал знае за какво става въпрос. От тогава може да се каже, че станах 100% фен на Милан. Естествено и двата финала на ШЛ срещу Ливърпул са незабравими.
Кой Ви е любимият футболист на Милан?
Не е един, а са двама - КАКА' и Малдини. Особено Малдини, който е непродаваем футболист. Мисля, че ако имаме нов стадион, той тряабва да се казва Паоло Малдини.
Как оценявате сезон 2008-2009?
Малко или много разочароващ. Първо, че не се класирахме за ШЛ. Не купихме точните играчи,а в защита от няколко сезона положението се влошава все повече и за капак се получи тази контузия на Неста. Това ни попречи да спрем победния ход на Интер в Италия. Пълен провал може да се нарече участието ни в Купата на Уефа. Като гледам отборите, които са на полуфинал в турнира мога да кажа, че те не биха се упряли на Милан. Но ШЛ си е нашият турнир. Може би е въпрос на мотивация или на моментна форма, защото точно по това време допуснахме голове в края някои на мачовете, които сега в края на сезона ни струват много скъпо. Не смятам, че Интер може да изпусне титлата в последните кръгове, въпреки нашата добра серия. Второто място категорично не ни задоволява,но то се явява като утешителна награда за нас.
Какво ще направите ако имате възможност да прекарате един ден с Индзаги?
Ще бъда много щастлив, ако мога да се срещна с Индзаги. Аз обичам да досаждам и сигурно ще го засипя с въпроси, например за финала който, спечелихме срещу Ливърпул. Какво е да си герой за толкова много фенове на Милан в Италия и в света. Юсеин Болт каза, че иска да тренира един ден с Реал Мадрид, аз пък искам да тренирам един ден с Индзаги и целия отбор на Милан.
Как ще се чувствате след последния мач на Малдини?
Няма да ми е никак весело, понеже се надявах той да завърши кариерата си със спечелването на единствения клубен турнир, който не е печелил с Милан (Купата на УЕФА). Всички ще помнят кариерата му на велик играч и онзи жест на феновете на Интер го потвърждава - "Наш съперник в продължение на 20 години, но винаги лоялен и почтен в отношението си.
Какво очакавате от следващия сезон?
Надявам се на нови лица в Милан. Може би нов треньор и със сигурност нови играчи. Милан се цели във всеки трофей, за който участва.
Какво ще пожелаете на посетителите на www.acmilan-bg.com
Пожелавам на всички фенове на Милан, включително и себе си да са живи и здрави и да продължават да подкрепят отбора с всички сили!!!!

Интервюто проведе Vlatko Sulev

11.05.2009
Vlatko Sulev