Пряка линия: Гост тази седмица е Райно Райнов

Пряка линия: Гост тази седмица е Райно Райнов
Здравейте, г-н Райнов! Екипът на фен-сайта на Милан избра именно Вас за наш следващ гост в рубриката “пряка линия”. Мотивите са многобройни, но сега няма да ги изброявам, а просто ще си позволя да спомена, че Вие сте един от петте най-активни потребители във форума, който многократно е помагал с чудесни преводи от руски, преводи, които са ползвани за новите в сайта. Все пак ще Ви помоля да разкажете малко за себе си, за любовта Ви към Милан, кога се породи и прочие. Думата е Ваша!
-Нека преминем към самото интервю и да започнем със сюрприза, който се “случи” последните дни. Във всички италиански всекидневници и спортни предавания “гръмна” слухът, че Рино Гатузо вече е подписал договор с Байерн (Мюнхен) на стойност 6 милиона евро на година. Ако това наистина се окаже истина, как бихте го приели и как би се отразило на отбора?
Докато не го видя с екипа на друг отбор, не вярвам, че Рино ще напусне. И все пак ако си тръгне, пожелавам му успех в новия му отбор. Надявам се случващото се с Гатузо да накара хейтърите на Шевченко да преосмислят отношението си към една от легендите на клуба като Шева. Иначе естествено, че Рино ще липсва. Иска ми се да вярвам, че Фламини ще успее да го замести.
-Малко изненадващо, но ръководството на “росонерите” вече направи първия трансферен удар, а именно Матьо Фламини. Имате ли наблюдения върху него и до каква степен би помогнал на отбора да се върне на върха?
И аз се изненадох колко бързо стана този трансфер. Фламини е играч с голям потенциал, с умения във двете фази на играта, сериозно израстна през този сезон. Дано да успее в Милан.
-В Италия съществува нещо като поговорка: “Младите фенове на Милан искат Шампионска лига, феновете на средна възраст искат Скудетото, а най-старите фенове искат победа в дербито”? Вие в коя група бихте се поставили?
Аз по-скоро съм някъде по средата, искам и Скудетото, и Шампионската лига. През 2005-та показахме, че не е невъзможно да се гонят и двата трофея. Специално за следващия сезон най-много искам Скудетото, понеже Интер прекалено се доближи до нас...
-Нека продължим с трансферната политика на отбора. Одобрявате ли този подход да се изгради отбор, с който да се играе близо 5 години без да се правят много промени или сте привърженик на плавните и постоянни промени в състава?
Привърженик съм на плавните промени, със не повече от 2-3 качествени нови попълнения. Напоследък ръководството на отбора изпитва затруднения да привлече точните играчи и това неминуемо се отразява на представянето ни.
-Време е да оставим меркатото на страна, все пак има още много време докато официално се отвори трансферният прозорец. Искам да Ви попитам за мачовете, които никога няма да забравите. Има ли такъв, който завинаги ще остане в сърцето и съзнанието ви?
Ооо, да, първото дерби през сезона 2001-2002, Интер - Милан 2:4. Бяха ни много навити след разрома със 6:0 месеци по-рано, поведоха ни с късмет, водиха с 1:0 на почивката, но след това за 15 минути им вкарахме 4 гола и без малко да повторим резултата от предния мач. Тогава прегракнах за броени минути, трябваха ми 2 дена да си оправя гласа...
-А играч?
Разбира се, никога няма да забравя Андрий Шевченко, за седем години той ни даде толкова много, дори повече отколкото очаквахме. Страшно съжалявам за това, че се наложи да ни напусне и още повече за нещастното развитие на нещата за него. Човека си пожертва кариерата заради един каприз на съпругата си.
-Като завършек искам да Ви помоля да отправите пожелание към многобройните фенове, които посещават www.acmilan-bg.com и да Ви благодаря за любезността и отделеното време.
Ами на многобройните фенове им пожелавам да имат повече търпение и уважение към играчите на любимия си клуб. Нека знаят, че не може винаги да се печели, Милан рано или късно пак ще се върне на върха.

10.05.2008
Милан - България