Франко Барези : Започнахме добре сезона и искаме да продължим по този начин

Франко Барези : Започнахме добре сезона и искаме да продължим по този начин

Снощи се проведе церемонията Gentleman Fair Play Award, на която Барези беше удостоен с приза "Gentleman Platinum" за заслугите му към италианския футбол. Бившият защитник говори пред Скай на различни теми.

Не идва ли дербито в твърде начален стадий на първенството, имайки предвид, че двата тима са изиграли само по три мача, които спечелиха ?

„Може би е така. Дербито е много популярно, а и двата тима се предстaвят добре към момента. Интер винаги са ни създавали главоболия, знаем трудностите, пред които може да се изправим, но ние също сме силни и изпълнение с увереност. Всички знаете, че дербито е непредвидимо."

„Смятам, че Малик вече доказа, че е достоен за Милан. Притежава физическа сила, индивидуалност и съм сигурен, че ще бъде спокоен и ще свърши работата си добре, както доказа през миналия и от началото на настоящия сезон. Той е важен играч, млад е и притежава страхотен манталитет.“

„Милан направи много промени, пристигнаха нови играчи и всички знаем, че не е лесно да приспособиш към нашия футбол. Началото на сезона беше добро и сме уверени“, продължи Барези.

„Знаем, че Интер са фаворити в мача, но нашият отбор показа, че може да играе добър футбол и искаме да продължим по този начин.“

„Интер започна силно и има пълен актив от точки, също като нас. Знаем, че са силен отбор, който винаги ни е създавал проблеми. След това са Наполи и Ювентус, ще бъде оспорвана битка. Надявам се, че Милан ще бъде конкурентен до края, но има много фактори, които могат да се проявят по време на сезона."

„Милан играе проактивно и атакуващо, което изисква защитниците ни да притежават определени качества. В много случаи пресирахме високо противниковите играчи и затова мисля, че Томори, Тшау и Калюлю са централни защитници, които могат да играят по този начин. Може да се допусне грешка, но кой не прави такива ? Имам пълно доверие в тях, трудно е нашата защита да бъде преодоляна.“

14.09.2023
nikossf Kurt Schorrer, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons