Rossoneri on fire бр.5 - гост hotboyz

Rossoneri on fire бр.5 - гост hotboyz

Здравейте !

Време за поредния брой на Rossoneri on fire. Гост тази седмица е hotboyz. Приятно четене !

nikossf: Здравей, би ли се представил накратко за нашите читатели ?

hotboyz: Мирослав Йосифов, на 41 години от София.

nikossf: От кога си фен на Милан и ако може да разкажеш защо избра точно този отбор ?

hotboyz: Фен съм на отбора от 1989 г. Година по-рано беше европейското първенство във ФРГ. Смътно си спомням финала, когато Холандия победи СССР. Та тогава ми направиха впечатление двама футболисти, а именно Марко Ван Бастен и Рууд Гулит. Във вече спомената от мене 1989 година, на финала за купата на европейските шампиони се срещнаха Милан и Стяуа. В този момент разбрах че в Милан играят гореспоменатите играчи. От тогава до сега подкрепям росонерите.

nikossf: Кой футболист ( настоящ или бивш ) ти е носил най-голяма наслада с играта си ?

hotboyz Както вече споменах Марко Ван Бастен е играчут, който ме въвлече в магията наречена Милан. Абсолютно завършен футболист - ляв крак, десен крак и игра с глава. За съжаление всички знаете как приключи неговата кариера. Можеше да даде още много, както на Милан, така и на футбола като цяло.

nikossf: Победите над кои отбори ти доставят най-голяма емоция и кои тимове смяташ, че са най-големите съперници на Милан в световен мащаб ?

hotboyz: На домашната сцена безспорно победите над Интер и Ювентус са най-ценни. Също така емоцията в тези мачове е най-голяма. Имал съм щастието да посетя мачове и срещу двата отбора на Сан Сиро, и мога да потвърдя, че атмосферата е невероятна. Също така всяка една победа в Шампионската лига лично на мен ми е изключително приятна. Надявам се Милан скоро отново да е име на европейската сцена.

nikossf: Какво е мнението ти за собствениците от Red Bird. Смяташ ли, че имат дългосрочна стратегия по отношение на Милан или единствената им цел да продадат клуба на възможно най-високата цена след като построим толкова дългочакания стадион?

hotboyz: Тук съм със смесени чувства. Очевидно Кардинале не е Йонгхонг Ли, но също така не е и Берлускони. Човекът е бизнесмен, който цели да направи един успешен продукт, след което да го продаде за повече пари. От ден първи не съм очаквал многомилионни трансфери. Надявам се, че ръководството ще успее да сглоби един боеспособен отбор, който да преследва високите цели, които да отговарят на марката Милан.

Темата за стадиона ни е е болна на всички. Вече не си спомням колко години изминаха от проекта-мол на Барбарита, но все още сме на кота нула. Иначе казано нямаме никакъв напредък по тази тема. Но един собствен стадион е фундаментален за отбор с претенции, какъвто претендира да е Милан.

nikossf: Според теб Пиоли ли е точният треньор за Милан ? Въпреки че спечели 19-та титла в историята и достигна полуфинал в Шампионската Лига към него има доста критики. Заслужава ли да получи още един шанс да изгради печеливш отбор или кредитът на доверие към него е изчерпан и трябва да се потърси ново име ?

hotboyz: Оф, надявах се да пропуснем този въпрос. Както многократно съм писал/казвал Пиоли се изчерпа за този отбор. В момента най-големите ми притеснения, след толкова много входящи трансфери, са свързани именно с него. Ако някой може да обърка всичко през сезона е той. Докато е треньор на Милан му желая успех, но си оставам с една наум.

nikossf: В контекста на предишния въпрос, какво трябва да постигне отборът през следващия сезон за да може да го наречем успешен ? Привличането на толкова много нови играчи е нож с две остриета, а и програмата ни в първите 10 кръга е доста тежка.

hotboyz: Отбор като Милан винаги трябва да има най-високи цели. Трудна или не, такава е програмата и трябва да се съобразим с нея. Тя ще е трудна и за отборите срещу които ще играем.

nikossf: В последните няколко месеца Саудитската Про Лига е може би най-коментираното първенство предвид трансферите, които се случват там. До скоро беше немислимо футболист в разцвета на силите си да играе в тази лига. Ще успее ли Саудитска Арабия да се наложи в световния футбол или ще последва примера на Китай, където преди няколко години също имаха големи амбиции, но всичко приключи безславно.

hotboyz: Безумие, това е Саудистката Про Лига. За съжаление заплатите, които се предлагат там, може да те подсигурят до живот. През годините футболът се промени значително, така че това е вече новото нормално. За феновете по света може и да е ненормално, но за хората, които се изхранват с футбол и възможност. Отделен е въпроса, че от УЕФА и ФИФА трябва да си отворят очите и да направят така, че този спорт отново да стане по конкурентоспособен. Но виждаш колко скандали има с корупция и по върховете на споменатите организации.

nikossf: Интересуваш ли се от други спортове и ако да, има ли отбори, които подкрепяш ?

hotboyz: Ако остане време гледам баскетбол - НБА, вече все по-малко Формула 1. И тук няма да изненадам никой като кажа, че тези които сме гледали Майкъл Джордан, сме и фенове на Чикаго Булс. Но и при Булс, така и Милан, са останали само спомените.

nikossf: И като за финал – ако си представим хипотетично, че си на мястото на Паоло Скарони какви биха били твоите приоритети и кои щяха да бъдат първите ти решения ?

hotboyz: Стадион, стадион и пак стадион. Това биха били моите първи решения

12.09.2023