Gazzetta направи анализ на контузените в Милан

Gazzetta направи анализ на контузените в Милан

Милан се завърна у дома с три точки от драматичното гостуване на Емполи. "Росонерите" успяха да изковат победата в продълженията, но по време на двубоя дадоха свидни жертви. Давиде Калабрия, Симон Кяер и Алексис Салемакерс напуснаха игрището принудително. Днес първите двама ще се подложат на някои инструментални тестове, за да се разбере в дълбочина травмата им, докато белгиецът вече е с установена контузия в лявото коляно. Не се предвижда операция и играчът ще започне консервативна терапия.

ЧАО, ЧАО 2022. ЩЕ СЕ ВИДИМ ПРЕЗ 2023: "La Gazzetta dello Sport" добавя, че бившият играч на Андерлехт ще остане извън терените до края на календарната година и ще е готов за игра през януари 2023. Това означава, че белгиецът ще пропусне Световното първенство в Катар.

Подобна ще е съдбата и на Давиде Калабрия, който получи разтежение. По-късно днес ще бъде направена по-прецизна диагноза, но първоначалните очаквания са да е готов през януари 2023 г.

БЛИЗО ДО ЗАВРЪЩАНЕ В ИГРА: Не всичко на "Миланело" е песимистично. Мускулният проблем на Симон Кяер изглежда лек. Той трудно ще е готов за гостуването на Челси в Лондон, но надеждите са, че ще може да е на терена срещу Ювентус (18 октомври).

За мача с "бианконерите" Стефано Пиоли също ще може отново да ползва Тео Ернандес, както и Дивок Ориги.

3.10.2022
Golden Bosnian Lily, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons