"Елиът", а не Нюкасъл е пречката за трансфера на Свен Ботман

Според информация от "Кориере дело Спорт", покупката на Свен Ботман е на стендбай заради колебанията на "Елиът", а не заради по-добрата оферта на Нюкасъл.

Централният бранител на Лил е силно желан от английския клуб и Милан, като "росонерите" стигнаха в наддаването до 30 млн. евро, докато "свраките" предлагат близо 10 млн. повече.

Ежедневникът твърди, че истинската причина за забавянето на трансфера е нерешителността на "Елиът", които не са убедени, че трябва да се похарчат 30 млн. евро за нов централен бранител.

През днешния ден се появиха слухове и около друг трансфер, който вероятно ще отпадне. Според repubblica.it, Ренато Санчес е поискал отговори от "росонерите", защото отдавна е съгласувал личните си условия за четиригодишен договор при заплата 3,2 млн. евро. През последните дни ПСЖ демонстрира своя интерес, като е постигнато споразумение с Лил за 25 млн. евро + бонуси, а играчът ще получи възнаграждение от почти 5 млн. евро. на година.

Офертата на Милан достигна 18 млн. евро + бонуси и никой на "Алдо Роси" няма намерение да влиза в наддаване с парижани, като дори вече се търсят алтернативни опции.

21.06.2022