Зеедорф и Гатузо разкритикуваха Милан

Зеедорф и Гатузо разкритикуваха Милан
След вчерашния расистки скандал, който се разигра на контролата между Про Патрия и Милан, двама от бившите състезатели на седемкратните европейски шампиони не са съгласни с решението на Боатенг и съотборниците му да напуснат терена. Кларънс Зеедорф и Дженаро Гатузо не са убедени, че постъпката на миланския тим е оправдана.
"Когато отборът на Милан напусна игрището, той допусна грешка. По този начин той отстъпи пред хората с расистко поведение", коментира халфът на Ботафого, цитиран от електронното издание "Футбол Италия".
"Аз съм живял на пет километра от Бусто Арсидзио в продължение на години и мога да потвърдя, че тази област е пълна с чужденци. В Бусто няма расисти. Това, което се случи вчера, стана по вина на група идиоти. Боатенг се е почувствал обиден, да, но в случая аз продължавам да не виждам расизъм. Италия не е расистка държава", каза Гатузо пред "Кориере дела Сера".
"Всички сме уморени и на всички ни омръзна. Италия трябва да порасне и това е първата стъпка. Милан беше фантастичен и аз мисля, че заедно можем да се противопоставим на тази малка група от хора", заяви пък селекционерът на италианския национален отбор Чезаре Прандели. Гол

04.01.2013
Български фен-сайт на Милан