Редица известни играчи подкрепиха Боатенг

Редица известни играчи подкрепиха Боатенг
Известни играчи подкрепиха халфа на Милан - Кевин Принс Боатенг, който вчера изрази бурно възмущението си срещу расистките обиди от страна на публиката на Про Патрия срещу него и негови съотборници с тъмен цвят на кожата. Принс изрита топката по трибуната, от която идваха освиркванията и напусна терена, като след това го последваха и всички други футболисти. Веднага след мача Боатенг публикува в Туитър профила си:

"Срамота е, че тези неща още се случват ... Да спрем расизма завинаги!"
460
Мигновено това бе харесано от неговия съотборник Найджъл Де Йонг и от звездите в Премиър Лийг Рио Фърдинанд и Венсант Компани. Де Йонг заяви: "Страхотно действие от моя съотборник Кевин-Принс днес да напусне терена.".
Ето и всички изказвания на футболисти след вчера:Венсант Компани (Манчестър Сити): "Мога само да подкрепя решението на Милан да напусне мача вчера. Също така мога да потвърдя, че мнозинството от фенове подкрепят играчите."
Рио Фърдинанд (Манчестър Юнайтед): "Ако наистина Боатенг и всички негови съотборници са напуснали терена, то респект за тях! Да се опълчим на расизма!"
Нури Сахин (Ливърпул): "Горд съм с теб, братко!"
Патрик Виера: "Това, което направи днес Боатенг беше много смело и правилно. Трябва заедно да се борим срещу расизма! Браво!"
Марко Матераци: "Аз съм с Боатенг! Голям си, Принс!"
Кевин Констант (Милан): "Расизмът е отражение на човешката глупост."
Шон Райт Филипс (Куинс Парк Рейнджърс): "Браво, братко!"
Раджа Найнголан (Каляри): "Все още се случват такива неща!! Всички сме зад Боатенг!"
Пол Погба (Ювентус): "Съгласен съм с Боатенг. Спрете расистките обиди!"


Президентът на Италианската федерация - Джанкарло Абете обяви незабавно разследване на тази, според него, "неописуема и нетърпима" обида над италианския футбол. Той допълни в изявление на италианския сайт FA: "Ние трябва да реагираме със сила и без мълчание, за да се изолират няколко престъпници, които преобразиха приятелски мач във врява, която обижда всички приятели на италианския футбол."
А преди секунди Кевин-Принс благодари на всички, които са го подкрепили с думите: "Благодаря на всички за подкрепата и разбирането ... означава много за мен!"
460

04.01.2013
Виктор Петков