Радослав Нацков специално за acmilan-bg.com

Радослав Нацков специално за acmilan-bg.com
Поредният гост в рубриката “Пряка линия” е Радослав Нацков. Той е на 17 години и учи в ЧПГ “Банкер”, спрециалност "Финанси, банково и застрахователно дело" . Радо от няколко месеца е модератор във форума на българския фен-сайт на Милан и се справя чудесно. Ето какво мисли за Милан един заклет фен на “росонерите” ...
От кога датира любовта Ви към Милан и как се запалихте по отбора?
От първият мач ,които гледах на Милан през 1999 срещу Ювентус .Въпреки загубата се запалих по ”червено-черния” отбор, а от 2000 започнах да следя редовно всичко свързано с отбора .
“Росонерите” записаха две убедителни победи в последните си два мача от първеснтвото. Дали този възходящ път ще продължи или посрествените игри, които бяха в изобилие през този сезон ще сринат отбора тотално?
Вярвам, че ще започнем новата година силно и с няколко победи и малко късмет отбораът ще се върне там, където му е мястото – на върха .
Вече пет години Милан доказват, че са най-добрият отбор в света, но сякаш този сезон блясъкът се загуби. На какво се дължи тази криза?
Не достатъчната почивка на играчите и преждевременното започване на лятната подготовка, както и многото контузии .
Колкото и да ми е тъжно да го кажа, но май една велика ера в историята на Милан е към своя край. Малдини, Костакурта, Кафу, Индзаги все именити футболисти, които вече са на възраст. От къде трябва да започне възраждането на “росонерите”? Кои играчи трябва да бъдат привлекани?
За защитата –Дани Алвеш от Севиля. Може би най-добрият вариянт за заместник на Кафу и Андреа Барцагли от Палермо. Както и Давид Вия от Валенсия. Играч, който би решил проблемите в атаката. Също ми се иска юноши да попадат по-често в първия състав .
Първият мач за 2007-ма ще бъде срещу Ювентус за купа “Берлускони”. Какво очаквате от този двубой?
Смятам, че в момента Ювентус не са отбор, който може да ни се противопостави и след края на мача Малдини ще вдигне купата .
Селтик? С каква нагласа очаквате мача от 1/8 финалите в шампионската лига?
Селтик показа силна игра в групите и няма да бъде лесно. Надявам се да няма подценяване от страна на играчите и две победи, с които да продължим на 1/4 финалите.
Може би любопитно за всички фенове е кой Ви е любимият играч в Милан?
На първо място е Индзаги. Бях много радостен, когато облече “червено-черната“ фланелка. Не мога да пропусна и борбения Гатузо. Всеки мач играе за победа и разбира се неостаряващия, невероятен и изключително предан капитан Малдини. Една истинска легенда .
А симпатии към друг отбор имате ли. Например някой български клуб?
В Бълария определено Славия .
Не ми се искаше да Ви връщам назад във времено, но не мога да не Ви попитам как Ви се отрази напускането на Андрий Шевченко, Руй Коща, Яп Стам? Все пак и тримата бяха доста класни футболисти, а се наложи да ни изоставят в един доста тежък момент за отбора.
Определено се чувства тяхната липса, но няма незаменими футволисти .
Как приемат Вашите приятели загубите на Милан. Има ли иронични подхвърляния или са наясно, че дяволът отново ще мачка наред?
Не липсват и такива, но те си знаят, че Милан винаги ще бъде на върха .
Галиани, Берлускони и всички в управата на Милан, казват че Анчелоти остава до края на договора си, а във всички вестници на Апенините пише, че ще бъде сменен. Вие на какво мнение сте и най-вече какво е вашето желание?
Всички “росонери” трябва да му бъдем благодарни за всички купи и за това, че върна Милан на върха, но мисля, че вече е време за промяна в отбора и ще бъде добре тя да започне с нов треньор .
Тъй като са празници, а както всички знаят мечтите се сбъдват...каква е вашата мечта, която искате да се сбъдне с любимия отбор през следващата година?
Играчите да пътуват пак до Атина и да се завърнат с купата на европейските шампиони.
Може би хората, които влизат във форума са наясно, че Вие сте модератор. Как Ви се струвата работата и какво бихте апелирали хората, които пишат във форума?
Искам да благодаря на всички, които помагат за развитието на форума и сайта както и на всички останали , продължавайте все така .
И като за последно, какво е вашето пожелание към всички “росонери” в България?
Пожелавам им да бъдат най-вече здрави и успешна 2007, през която да изживеят незабравими мигове с любимия отбор .

28.12.2006
Александър Сергеев