Пряка линия: Гост Петър Мараджийски

Пряка линия: Гост Петър Мараджийски
Здравейте, фенове на Милан!
Рубриката “Пряка линия” отново стартира. С поредния гост ще се запознаете с въпросите по-долу:

1.Бихте ли разказали нещо за Вас?
Здравейте, росонери. Казвам се Петър Мараджийски (познат като pmaldini89 във форума), на 20 години съм, от Пазарджик. От лятото на 2008г живея и работя (като барман) в София.
Средното си образование завърших през 2008г, профил "Английски език и ИТ".Имам брат, който,също като мен, е запален изключително много по идеята "Милан".Работя от 11-годишен, но легално, имам 2 години стаж зад гърба си. В общи линии, това е на кратко за мен.

2.Откога сте фен на Милан и защо избрахте росонерите за любим тим?
Истински фен не помня точно от кога съм, но се сещам за една случка. През 1996г чичо ми беше в Италия и ми донесе фланелка на Джордж Уеа, след което подробно ми разказа за историята на Милан, за Ван Бастен, за играчите.
В началото си мислех, че е тениска на Локомотив Сф, но той ми каза: "Спокойно, скоро Милан пак ще е на върха, там, където му е мястото".И започнах, по-малко, да се интересувам за този отбор.

3. Кои мачове на Милан са оставили най-трайна емоционална следа в съзнанието Ви?
Милан-Интер, зимата на 2001г.Това беше първият мач, който наблюдавах по телевизията (мисля, че беше тогавашната РИНГ ТВ).
До преди това разбирах за новините около отбора единствено от вестниците на майка ми и баща ми, но след този мач всичко се преобърна.Макар, че не победихме тогава, бях запленен от феновете ни и може би точно тогава се зароди тази безкрайна любов към Милан.

4. Кои са играчите, на които сте се възхищавали най-много, от както сте фен на "росонерите"?
Безспорно, Паоло Малдини. Пример за подражание във всеки един аспект.Самото му име се асоциира с Милан, толкова много е дал за Милан.
От сегашните харесвам страшно много Тиаго Силва.След само един сезон с червено-черната фланелка, в него видях изключителна борбеност и себераздаване по терена.Искрено се надявам той да е "следващия Малдини".

5.Кога си купихте първата фланелка на Милан?
Ако не броим тази на Уеа, мисля, че беше през 2002г.Беше един детски екип, на който, макар и менте, много се радвах.

6. Как оценявате сезон 2009-2010?
Незадоволителен, с отделни проблясъци. Опита "Леонардо" определено не даде резултат, къде по негова вина, къде по вина на ръководството.

7. Какво мислите за трансфера на Златан Ибрахимович в Милан?
Силвио си спази думата за "големия шампион".Не го харесвам изобщо, но е класен нападател и вярвам, че има с какво да помогне на отбора при изкачването на нови въхове.

8. А за изненадващия трансфер на Робиньо?
С две думи- изненадващ и излишен. Милан не е като другите отбори, затова вярвам, че няма да се развали обстановката в съблекалнята с толкова звезди, но все пак...

9. Как виждате бъдещето на отбора под ръководството на Масимилиано Алегри?
Още е рано за оценки, но съм обнадежден.Този състав има сили да се бори за титли, остава само треньора да покаже на какво е способен.

10. Ще успее ли Милан да спечели трофей този сезон?
Аз, като фен на отбора, винаги вярвам в това.Признавам, че понякога обективността ми липсва, но и през този сезон вярвам, че успеем да завоюваме някакво отличие.

11. Симпатии към друг отбор имате ли. Например някой български клуб?
Към абсолютно никой.Всеки отбор, различен от Милан, го приемам като потенциален противник за росонерите, така че няма как да подкрепям друг отбор.
Естествено, следя случващото се с другите отбори, но то е само за обща култура.Нищо повече.

12. Какво ще пожелаете на посетителите на www.acmilan-bg.com
Да подкрепят отбора непрекъснато и FORZA MILAN!

Интервюто проведе: Венцислав Мекерешки

05.09.2010
Венцислав Мекерешки