Пряка линия: Гост Стефан Пенчев

Пряка линия: Гост Стефан Пенчев
Здравейте, фенове на Милан!
Рубриката “Пряка линия” отново стартира. С поредния гост ще се запознаете с въпросите по-долу:

1.Бихте ли разказали нещо за Вас?

Здравейте, казвам най-напред на всички Росонери.
Казвам се Стефан Пенчев Чердонев /известен във форума като ricardo^kaka/ на 27 години и съм Родом от гр. Казанлък – мястото, където съм израснал и продължавам да живея!
Средното си образувание завърших в ТМСС „Гео Милев” гр. Мъглиж. Веднага след това извърших и дълга си към Родината, отбивайки военната си служба, в периода - Септември 2000 / Септември 2001-ва г. Сега работя в областта на текстилната промишленост. Това е на кратко за мен.

2.Откога сте фен на Милан и защо избрахте росонерите за любим тим?

Фен съм на Милан, можеби от 1989 – 1990-та г. Спомените ми са ,че тогава се подвезаваше Великото Холандско трио, което всички ние помним като: Бастен, Гулит и Рийкард.
До тогава, мога да кажа, че ни най-малко съм се вълнувал от футбола като цяло, обаче....
Най-добрия ми приятел, с който бяхме и съученици, постоянно ми говореше за онзи ВЕЛИК Милан, за Марко Ван Бастен и т.н. Това бе абсолютно всеки ден, постоянно ме информираше за резултатите на отбора, как Марко се е изявил с еди каква си алапиола, как е направил за резил еди кои си защитници и просто, както се казва, нямаше начин да не се запаля и аз ,след подобен ,ежедневен „тормоз” , за чиито „тормоз” ще съм му благодарен докато съм жив, защото Милан не е просто Милан! Милан е РЕЛИГИЯ /колкото и клиширано да звучи/ Милан е кръвта във вените ми. Не мога да си предтавя живота си без МИЛАН.

AC Milan | Милан 3. Кои мачове на Милан са оставили най-трайна емоционална следа в съзнанието Ви?

Първият мач ,който винаги ще помня е онзи луд,незабравим финал,онова прелестно лято на 94-та година, когато тогавашния „хит” Барселона ,усети с цялата си сила, безпощадния Милан, когато и Деян Савичевич направи за смях вратаря им Субисарета. Никога неще забравя това! Както и това, че заради този мач, спечелих първия облог с тогавашния приятел на сестра ми, който предвиждаше победа/убедителна/ за БарЦа /смях....../
Другите два мача, които здраво са се запечатали в съзнанието ми са: Финала с-у Аякс, никога няма да забравя онази 85-та мин. Този пас на бившата ни /през онова време/ звезда - Рийкард към новоизлюпения тогава - Клуйверт... Още ме побиват тръпки, сещайки се за този миг.
За жалост, третия мач, който винаги ще помня е онзи през 2005-та с-у отборът, чието име даже не искам да споменавам, както и да коментирам развоя на мача. Всички знаете за какво става дума и разбирате пасивността ми в случая, надявам се.

4.Любимият Ви играч на Милан в миналото и сега?

Любимите ми играчи през годините, откакто съм фен, са: Марко Ван Бастен, Паоло Малдини, Деян Савичевич, Джордж Уеа, Андрий Шевченко и Рики Кака’.
От сегашните много харесвам Пато, Бориело и Сандро НЕСТА

5.Били ли сте на мач на Милан?

Не съм имал тази възможност но живея с надеждата, че един ден ще осъществя и тази си мечта.

6.Кога си купихте първата фланелка на Милан?

Първата си фланелка на Милан купих преди 3 години от Универсалния магазин, тук в Казанлък, която беше с 22-ри номер, знаем кой носеше тази фланелка... Още си я пазя, макар да не е оригинална!

7.Какво бихте променили в Милан на момента ако имахте възможността да го направите?

Да Ви кажа честно, за момента не бих променил абсолютно нищо. Нужните промени бяха направени, единственото което трябва да направим ние – феновете е да имаме търпение, търпението ,което дълго време ни крепеше ,и което винаги е сплотявало Червено-Черното семейство ,и което винаги ни е носело радост през годините и ще продължава да ни носи, убеден съм.

8.Как определяте поведението на трансферния пазар на ръководството в последно време?

Да си призная, отначало бях доста скиптичен към тази пасивност на пазара, от страна на ръководството ни. Сега обаче се вижда ясно, че въпреки всички упреци и т.н. ,ръководителите ни ,в лицето на Галиани и Берлускони, добре са си направили сметката ,имайки предвид Икономическата криза, обхванала света.
Малко трансфери, смяна на треньор и всичко се нарежда постепенно, както всички можем да видим.

9.Как виждате бъдещето на отбора под ръководството на Леонардо?

Убеден съм ,че под ръководството на Лео, Милан ще се изкачи отново там, където е запазено място за клуба ни! Кратко и ясно.

10.А симпатии към друг отбор имате ли. Например някой български клуб?

От нашата А Група , симпатизирам на Синия отбор – ЛЕВСКИ. Жалкото е, че в България Футбол няма!!! Причините: всички ние – феновете, знаем къде е „червея в ябълката”.
Няма какво да добавя...

11.Посещавате ли acmilan-bg.com и какво Ви е мнението за сайта и форума?

Абсолютно всеки ден! Мнението ми за сайта, както и за форума е ,меко казано, положително.
Мога да отправя ,като за финал ,само един апел:
Всички сме се събрали в този форум заради едно нещо. То е МИЛАН! Искам само да апелирам към всички истински Миланисти, да бъдат малко по-толерантни към останалите и нека да няма ,или поне да се сведат до минимум, онези никому нужни спорове и сплетни. И пожелавам на всички много, безбройни радости с любимия отбор! FORZA MILAN

Интервюто проведе: Венцислав Мекерешки

16.01.2010
Венцислав Мекерешки