Българският Национален Отбор

Потребителски аватар
Aliken
Тартор на Курва Суд
Мнения: 1278
Регистриран: 07 юни 2018, 13:57
Has thanked: 310 times
Been thanked: 194 times

Re: Българският Национален Отбор

Мнение от Aliken » 18 окт 2019, 19:25

Да стават да се махат всичките. Днешната дата трябва да я обявят за национален празник. :D
Изображение

Потребителски аватар
cuorerossonero
Forum moderator
Мнения: 7196
Регистриран: 04 юни 2018, 15:23
Has thanked: 485 times
Been thanked: 2527 times

Re: Българският Национален Отбор

Мнение от cuorerossonero » 18 окт 2019, 22:53

За Балъков си казах мнението още онзи ден, за мен това е най-слабият треньор на Националния отбор, откакто аз гледам футбол.
Борислав Михайлов пък тотално се самозабрави и загуби по пътя и отдавна се превърна в абсолютно посмещище. Този ужасно вреден за футбола човек трябваше да бъде изритан от БФС преди поне 6-7 години, в комплект с другарчето си Лечков. Тези двамата колкото бяха големи футболисти, много повече се оказаха малки хора и си сраха на имената години наред, в резултат на което българският футбол достигна невиждани низини - и на национално, и на клубно ниво.
И точно двамата безобразници никога за нищо не бяха виновни.
PIOLI VATTENE!!!

Потребителски аватар
EGPanovski
Фен на Калчото
Мнения: 232
Регистриран: 31 авг 2019, 20:56
Has thanked: 49 times
Been thanked: 37 times

Re: Българският Национален Отбор

Мнение от EGPanovski » 19 окт 2019, 09:42

Въпросът е от тук насетне какво правим? Сега е единственият момент в който има шанс нещата да поемат друга посока. Сега не успеем ли да се събудим и да променим курса, потъваме необратимо в небитието и футбол ще си гледаме само и единствено по телевизията. До някоя година и журналята ще спрат да припомнят 94-та година, защото няма да има смисъл...
Трябва да се обуздаят малко собствениците на клубовете, защото там нищо не се прави. Ама нищо! Докарват се футболисти на килограм и се въртят схеми за продажби. По школите е такава пародия, че не е истина. Гриша Ганчев беше дал един конкретен пример за родители които водят детето си да става футболист, а то 70 кила в 5-ти клас....ми да иде да стане борец или щангист. Ама колко пари трябва да дадем...и така нататък.
Без школи и работа с тях, няма да има Национален отбор.

Потребителски аватар
Capolavoro
Site Admin
Мнения: 7185
Регистриран: 02 юни 2018, 13:02
Has thanked: 1520 times
Been thanked: 1342 times

Re: Българският Национален Отбор

Мнение от Capolavoro » 19 окт 2019, 09:59

Митко Джоров помните ли го? Навремето, когато аз растях, той водеше отбора на Ботев '86 набор. Той изкара едни от най-добрите пловдивски футболисти от моето време - Муши, Тимонов и т.н. Беше млад, ентусиазиран и се раздаваше на тренировките. След това се пробва и в мъжкия футбол, но без особен успех, а сега е в Германия.

Четох преди дни един интересен материал, в който обяснява как се работи на запад, как всички от А до Я тренират точно определени неща, няма свободни съчинения на треньорите, как децата се оценяват и подбират по точно зададени критерии, как всичко е синхронизирано от деца Б до мъже А и това във всички школи, във всички отбори, навсякъде. Има си скаути още от детските отбори, които събират най-добрите таланти и им дават шанс да се развиват в най-добрите бази. Има списък с резерви и когато някой от подбраните се отклони от правилния път, просто бива сменят с друго дете, което влиза мотивирано да прави точно определените упражнения, които го подготвят за мъжкия футбол. Обясняваше как едно от най-важните неща е бързата обработка на топката в напечена ситуация, няма ги мачканията и въртенията в кръг, правилните решения за продължаване на атаката, няма го егоизма, или по-скоро не се толерира и се опитват да го изкоренят, ако не успеят, просто отпадаш.

Нашият Милан също беше тръгнал да имитира Аякс по едно време и всички младежки формации да играят със същата схема като мъжкия отбор, но тази практика май набързо бе забравена, а тя в България сякаш никога не е съществувала.
Изображение

Mr.Georgiev
Фен на Калчото
Мнения: 184
Регистриран: 04 юни 2018, 23:30
Has thanked: 84 times
Been thanked: 38 times

Re: Българският Национален Отбор

Мнение от Mr.Georgiev » 19 окт 2019, 14:08

Не знам какво трябва да се случи в българския футбол, за да тръгнем нагоре, но предвид цялостната обстановка в страната, въобще не съм оптимистично настроен. Та президента на футбола в България стоя 14 години и за това време има повече пияни интервюта от колкото националния отбор добри мачове. И сега не заради тежката загуба, не заради расистки прояви, а само заради предстоящите избори той бе уволнен. По дяволите, тоя палячо бе изнесен подпирайки се на двама и не знаеше къде се намира, докато страната ни кандидатства за приемане на голям футболен форум. И после излязоха със становище, че кракът му се бил схванал хаха. И това докато същия Бойко държеше реч. Ама не му поиска оставката, че се е наказал до безобрадие за ПОРЕДЕН ПЪТ и то на нещо наистина важно за футбола пък и икономиката в страната, щото просто преди 9 месеца е като че ли
бе рано да се мисли за избори.

Та предвид всичките тези обстоятелства, по-скоро си мисля, че нашият футбол ще бъде управляван от поредната пионка на правителството, а на игрището и извън него ще бъде все същия корумпиран цирк.

AC_M
Тартор на Курва Суд
Мнения: 2240
Регистриран: 04 юни 2018, 21:53
Has thanked: 439 times
Been thanked: 268 times

Re: Българският Национален Отбор

Мнение от AC_M » 19 окт 2019, 17:36

Не е само това. И това е, де, но не само.
Преди седмици от БФС обявиха план за намаляване броя на чужденците в клубовете. По това се работи от много време, за да започне да се дава шанс на млади играчи от школите и т.н . Това не се хареса на един президент на роден клуб. Той използва цялата си апаратна машина и след като не успя да промени плана на БФС направи , така че смени пионките в БФС
#piolioutnow

Потребителски аватар
Maldin1
Фен на Калчото
Мнения: 403
Регистриран: 04 юни 2018, 19:38
Has thanked: 31 times
Been thanked: 60 times

Re: Българският Национален Отбор

Мнение от Maldin1 » 19 окт 2019, 20:18

Стига глупости пак!! Левски и ЦСКА колко български "таланти" пускат? "Талантите" ги е грижа в коя дискотека да отидат да се напият, а не да тренират и да се борят за титулярни места. С такива дали щеше да играят всяка година в групите на Лига Европа?

b3yr0nD
Тартор на Курва Суд
Мнения: 1500
Регистриран: 04 юни 2018, 17:56
Has thanked: 269 times
Been thanked: 176 times

Re: Българският Национален Отбор

Мнение от b3yr0nD » 20 окт 2019, 09:34

cuorerossonero написа:
15 окт 2019, 00:02
Балъчето е крайно време да се откаже от треньорската професия и да се захване с нещо друго. Чудесен футболист беше, но треньорството не е за него. Стоичков го проумя, бива и Балъков най-накрая да се замисли.
Стоичков трудно може да проумее нещо. :D
Легендата на българския футбол Христо Стоичков е подновил треньорския си лиценз до 31 декември 2020 година, показва справка в сайта на треньорската школа към БФС. Тапията на Камата беше изтекла през юни 2018 година, но той не бе предприел стъпки да я поднови.
През миналия месец обаче той изнесе публична лекция в НСА и лицензът му ведната беше удължен. Той се е оправдал пред ръководството на школата, че това се е случило заради многото му служебни ангажименти, които не му позволили да се прибере в България и да подаде документите за продължаване на дипломата.
Иначе не виждам как задължаването на клубовете да пускат юноши ще промени нещо в родния футбол. Те ако имат качествата да пробият ще го направят така или иначе, а да не говорим и, че излизат по-евтино от чужденците, което веднага би се взело предвид от собствениците, ако изначало имаха солидни футболни умения. Такива половинчати мерки няма да решат нищо (освен да се отчете дейност пред обществото), ако не идва кадърен материал отдолу, но тя цялата държава е цъфнала, че на всичкото отгоре да чакаме това да се случи. Пример е Олимпиакос, които тотално доминират последните 20 години в техния шампионат и само един-двама от титулярите им са гърци, но това не пречи на Гърция да ни издуха на национално ниво от две десетилетия.

AC_M
Тартор на Курва Суд
Мнения: 2240
Регистриран: 04 юни 2018, 21:53
Has thanked: 439 times
Been thanked: 268 times

Re: Българският Национален Отбор

Мнение от AC_M » 20 окт 2019, 10:10

В клубовете има много малко подготвени треньори, които да могат да научат децата на нещо. Не казвам, че ги няма, малко от тях стават.
Винаги е трудно да се работи с децата, с юношите става още по-сложно, но в края на краищата има деца, които не получават шанс да играят при мъжете. Едно е , че не са подготвени достатъчно, разликата м/у юношеския футбол и мъжкия е голяма, другото също е вярно, че заради този или онзи мангал дошъл от Бразилия или Потругалия, те не получават шанс да играт. Треньорите търсят сигурност и точки и в голяма степен не ги ебе за юношите. Много от децата просто не са научени. Това с въвеждане брой на чужденците е добра идея, защото след U-19 естествената стъпка е мъжкия отбор. Едно таланливо момче от школата на Лудогорец го разкарат под наем в родните клубове, защото видиш ли да трупа опит. В Черно море Илиян Илиев, как му стиска да си вкарва един по един юношите в първия отбор? Хем са научени, хем политиката на клуба го натиска
#piolioutnow

Потребителски аватар
Capolavoro
Site Admin
Мнения: 7185
Регистриран: 02 юни 2018, 13:02
Has thanked: 1520 times
Been thanked: 1342 times

Re: Българският Национален Отбор

Мнение от Capolavoro » 06 сеп 2020, 17:20

Много смешен екип сме имали. Изобщо не го асоциирам с българското.
Изображение

Потребителски аватар
vik rossonero 96
Тартор на Курва Суд
Мнения: 11139
Регистриран: 04 юни 2018, 16:11
Has thanked: 729 times
Been thanked: 2295 times

Re: Българският Национален Отбор

Мнение от vik rossonero 96 » 13 окт 2020, 20:20

Признавам си, че за пръв път гледам нашите младежи, но играят повече от добре. Тия малките ако хванат мъжете ще ги пернат поне с два гола. Дано успеят да бият поляците, но после има много условности, че да се класираме за европейското.
"Messi is top-level, Kaka has impressed, Zinedine Zidane was brilliant but without a doubt, Paolo Maldini has been my favourite. He went through the entire 90 minutes without tackling. That's art." Sir Alex Ferguson
Изображение
Siamo i diavoli

Потребителски аватар
ShevaMB
Фен на Милан
Мнения: 726
Регистриран: 28 юли 2018, 15:42
Has thanked: 223 times
Been thanked: 106 times

Re: Българският Национален Отбор

Мнение от ShevaMB » 13 окт 2020, 21:26

vik rossonero 96 написа:
13 окт 2020, 20:20
Признавам си, че за пръв път гледам нашите младежи, но играят повече от добре. Тия малките ако хванат мъжете ще ги пернат поне с два гола. Дано успеят да бият поляците, но после има много условности, че да се класираме за европейското.
Напълно си прав! За пръв път ги гледам и играят доста добре. Жалко, че не победиха, но ако тези момчета продължават така бих казал, че до 5 години може да играем голям турнир.

PerfStranger
Фен на Милан
Мнения: 743
Регистриран: 04 юни 2018, 16:48
Has thanked: 81 times
Been thanked: 62 times

Re: Българският Национален Отбор

Мнение от PerfStranger » 14 окт 2020, 12:58

Нищо няма да играем, но след Бербатов, Стилиян и Мартин е време да излязат 3-4-5 качествени момчета, да отидат в средна ръка европейски отбори и нац. отбор да влезе пак в играта за 2-3 място. В момента при мъжете положението е майка плаче...

Потребителски аватар
vik rossonero 96
Тартор на Курва Суд
Мнения: 11139
Регистриран: 04 юни 2018, 16:11
Has thanked: 729 times
Been thanked: 2295 times

Re: Българският Национален Отбор

Мнение от vik rossonero 96 » 14 окт 2020, 14:56

В момента момчета като Мартин Минчев, Здравко Димитров, Вальо Антов, Андреа Христов и Доминик Янков определено имат много качества. Все още не съм напълно убеден за Станислав Иванов, въпреки, че вчера беше един от най-добрите на терена. Тези гореспоменати момчета ако се внедрят при мъжете покрай малкото играчи, които са показали качества като Тошко Неделев, Малинов, Десподов, Недялков, Йомов и Марто Луков можем да заприличаме на нещо. Разбира се, трябва и качествен треньор, който да не допуска мешене в работата му кой да вика и кой да играе. Надеждата ми е новото ръководството на БФС да се окаже читаво, иначе ако пак ще ни води някой супергерой от 94-та, да пишем бегАли и следващите няколко цикъла квалификации.
"Messi is top-level, Kaka has impressed, Zinedine Zidane was brilliant but without a doubt, Paolo Maldini has been my favourite. He went through the entire 90 minutes without tackling. That's art." Sir Alex Ferguson
Изображение
Siamo i diavoli

Потребителски аватар
Capolavoro
Site Admin
Мнения: 7185
Регистриран: 02 юни 2018, 13:02
Has thanked: 1520 times
Been thanked: 1342 times

Re: Българският Национален Отбор

Мнение от Capolavoro » 14 окт 2020, 15:11

Ето това момче гледайте: Станислав Работов. Скоро ще стане най-добрият централен защитник в България.
Изображение

Отговори