Собственикът на Милан Гери Кардинале не смята, че позицията на Стефано Пиоли е под въпрос.
Както можеше да се очаква след толкова горчиво поражение в дербито срещу Интер, имаше призиви и дори спекулации, че Пиоли трябва да бъде отстранен от поста старши треньор.
Tези слухове бяха официално опровергани от собствениците от РедБърд. Вместо това Кардинале повтори пълното си доверие в треньора и проекта. Доверие и търпение са двете ключови думи.
Това лято Милан подсили отбора с 10 попълнения, почти пълна промяна, която не може да бъде отхвърлена след само четири мача. Дербито срещу Интер подчерта изоставането от "нерадзурите", но доверието в тима и Пиоли остава.
Милан се нуждае от време, за да позволи на всички нови играчи да се адаптират напълно, така че макар поражението в дербито да беше тежко, то не трябва и не може да поставя под въпрос проект, в който собствениците, ръководството и самите играчи са инвестирали много.
Какво би било необходимо, за да се разколебае това доверие, не е ясно, но друг негативен период каквито имаше през януари и март по-рано тази година може да постави на изпитание търпението на ръководителите на клуба.
Стефано Пиоли /старши треньор/
-
- Фен на Калчото
- Регистриран: 26 яну 2019, 20:58
- Has thanked: 96 times
- Been thanked: 138 times
Re: Стефано Пиоли /старши треньор/
-
- Site Admin
- Регистриран: 02 юни 2018, 13:02
- Has thanked: 1383 times
- Been thanked: 1186 times
На Пипи са му набили канчето и днес говори по друг начин. Знаех си, че в събота беше умопомрачен.

-
- Тартор на Курва Суд
- Регистриран: 02 юли 2018, 16:20
- Has thanked: 1130 times
- Been thanked: 1220 times
Може и леко да са го на*рали, да, но не е достатъчно. Трябваше още вчера да е напуснал Миланело. За съжаление утре също очаквам загуба. Под неговото ръководство след наистина тежка или болезнена такава, почти никога не сме успявали да се вдигнем моментално.
- След онова 5-0 от Аталанта направихме 0-0 срещу почти изпадналия Сампдория и чак след това последва серия от победи;
- В шампионския сезон загубихме 4-3 от Фиорентина, а след това и Сасуоло ни тресна с 1-3;
- А миналия, след 4-0 от Лацио последва 2-5 от Сасуоло, а преди това бе и злополучният финал за Суперкупата, загубен с 3-0.
- Пак миналия сезон, след първия полуфинален мач срещу интер в ШЛ, загубен с 0-2, последва загуба със същия резултат от Специя, а няколко дни по-късно и 1-0 в реванша.
Единствено в сезон 2020-21 имаше няколко кофти загуби [ювентус (1-3), Аталанта (0-3) и Лацио (3-0)], след които последваха наши победи. Но в същия сезон бе прословутата загуба след грешка на съдията от Специя с 2-0, след което интер пак ни треснаха 3-0, а преди гореспоменатия мач на Лацио, загубихме и от Сасуоло с 1-2.
Та обобщено, Пиоли обича да насира гащите след загуби и рядко успява да вдигне отбора след тия тежки моменти.
- След онова 5-0 от Аталанта направихме 0-0 срещу почти изпадналия Сампдория и чак след това последва серия от победи;
- В шампионския сезон загубихме 4-3 от Фиорентина, а след това и Сасуоло ни тресна с 1-3;
- А миналия, след 4-0 от Лацио последва 2-5 от Сасуоло, а преди това бе и злополучният финал за Суперкупата, загубен с 3-0.
- Пак миналия сезон, след първия полуфинален мач срещу интер в ШЛ, загубен с 0-2, последва загуба със същия резултат от Специя, а няколко дни по-късно и 1-0 в реванша.
Единствено в сезон 2020-21 имаше няколко кофти загуби [ювентус (1-3), Аталанта (0-3) и Лацио (3-0)], след които последваха наши победи. Но в същия сезон бе прословутата загуба след грешка на съдията от Специя с 2-0, след което интер пак ни треснаха 3-0, а преди гореспоменатия мач на Лацио, загубихме и от Сасуоло с 1-2.
Та обобщено, Пиоли обича да насира гащите след загуби и рядко успява да вдигне отбора след тия тежки моменти.
IT'S EASY TO SUPPORT A TEAM WHEN IN GLORY BUT TO SUPPORT A TEAM WHEN IN STRUGGLE IT SHOWS YOUR CHARACTER.
-
- Фен на Милан
- Регистриран: 04 юни 2018, 21:12
- Has thanked: 119 times
- Been thanked: 86 times
Безпомощния Пиоли прибегна до услугите на Ибрахимович. Хубаво е когато отбора го посещава бивша звезда, но това е особено красноречиво за мотиваторските ти качества, дори без да засягаме тактическите грешки. Свършен, изчерпан и тотално лимитиран. Ако бях някой от който зависи смяната на Пиоли, трескаво щях да търся вариант за зимата. Ама много трескаво с цената на всичко.
-
- Forum moderator
- Регистриран: 04 юни 2018, 15:23
- Has thanked: 456 times
- Been thanked: 2480 times
Пиоли след 5:1 в Дербито:
Да искам извинение от тифозите? И защо би трябвало? Не сме загубили нарочно, направихме всичко, за да спечелим, но те бяха по-силни. Не е приятно да се загуби Дерби, но ще опитаме да се справим по-добре.
Капело след Рома - Милан 5:0 през 1998г.:
Лично искам извинение от нашите тифози, искам извинение от д-р Берлускони и се срамувам.
"Quando indossiamo questa maglietta rappresentiamo noi ma anche milioni di tifosi in tutto il mondo. E' fondamentale per noi dare il massimo".
Davide Calabria.
-
- Тартор на Курва Суд
Визитата на Ибра е била насрочена за миналия петък, но тогава или в събота се игра благотворителен мач в Словения, който бе организиран в подкрепа пострадалите от големите наводнения там, а Златан взе участие в него.Tifoso написа: ↑18 сеп 2023, 18:58Безпомощния Пиоли прибегна до услугите на Ибрахимович. Хубаво е когато отбора го посещава бивша звезда, но това е особено красноречиво за мотиваторските ти качества, дори без да засягаме тактическите грешки. Свършен, изчерпан и тотално лимитиран. Ако бях някой от който зависи смяната на Пиоли, трескаво щях да търся вариант за зимата. Ама много трескаво с цената на всичко.
Та в случая просто така съвпаднаха нещата. Ние съботно да бъдем унизени, а той да дойде днес да прочете една лидерска лекция на Миланело.
IT'S EASY TO SUPPORT A TEAM WHEN IN GLORY BUT TO SUPPORT A TEAM WHEN IN STRUGGLE IT SHOWS YOUR CHARACTER.
-
- Тартор на Курва Суд
- Регистриран: 04 юни 2018, 21:53
- Has thanked: 386 times
- Been thanked: 232 times
Абе ала бала. Златан е човекът , който беше искрата на отбора последните 3 години.
Шампион не ами, ШАМПИОН.
Лъв, уникален мотиватор и пич. Ако бием Нюкасъл, то присъствието на Златан е причината. Тактиката на Петко Пиоли вече я видяхме
Шампион не ами, ШАМПИОН.
Лъв, уникален мотиватор и пич. Ако бием Нюкасъл, то присъствието на Златан е причината. Тактиката на Петко Пиоли вече я видяхме
-
- Тартор на Курва Суд
- Регистриран: 04 юни 2018, 19:41
- Has thanked: 255 times
- Been thanked: 459 times
Ще споделя една малко или много лична история и това ще е последния ми пост в темата на това жалко подобие на треньор.
Това беше първото дерби след като се роди дъщеря ми и се бях строил като наивника, който съм , с едно малко сладко бебе опаковано в един от екипите ми вместо одеалце. И тази арогантна интеристка безгръбначна утайка милионер ми сервира на мен и на милионите по света тази продукция. Това случайно или не , съвпадение или не за мен е нещо лично и никога няма да го забравя или простя ако ще и пет ШЛ да спечели. Звучи глупаво , но някак си исках да го споделя.
И имаше наглостта да се държи по този начин пред медиите и да обвинява новите играчи при положение , че той и другите очевидни неудачници в тоя мач са точно тези със стажа в клуба. Четири години подред си измива ръцете с играчите или хвърля под автобуса всички други от ръководството вместо да поеме отговорност. Абсолютно нищожество и като специалист и като мъж. Някой ден Милан ще има добър треньор и ще се сещаме за този палячо и нелепостите му подобно на Монтела. Докато този момент дойде му пожелавам приятен , но възможно най-кратък престой в Милан.
Това беше първото дерби след като се роди дъщеря ми и се бях строил като наивника, който съм , с едно малко сладко бебе опаковано в един от екипите ми вместо одеалце. И тази арогантна интеристка безгръбначна утайка милионер ми сервира на мен и на милионите по света тази продукция. Това случайно или не , съвпадение или не за мен е нещо лично и никога няма да го забравя или простя ако ще и пет ШЛ да спечели. Звучи глупаво , но някак си исках да го споделя.
И имаше наглостта да се държи по този начин пред медиите и да обвинява новите играчи при положение , че той и другите очевидни неудачници в тоя мач са точно тези със стажа в клуба. Четири години подред си измива ръцете с играчите или хвърля под автобуса всички други от ръководството вместо да поеме отговорност. Абсолютно нищожество и като специалист и като мъж. Някой ден Милан ще има добър треньор и ще се сещаме за този палячо и нелепостите му подобно на Монтела. Докато този момент дойде му пожелавам приятен , но възможно най-кратък престой в Милан.
-
- Тартор на Курва Суд
Първо, честито! И второ, подчертаното е и почти 1 към 1 с моята история, с тази разлика, че вместо опакована в екип, беше легнала върху такъв, тъй като спа върху мен, докато гледам целия мач. Още е на месец и няма как да ги гледа мачовете активно, но от началото на сезона всеки мач спи в мен. Има си и червено-черно onesie с логото на Милан, специално донесено от леля ѝ от Милано (Casa Milan).Dawnweaver написа: ↑19 сеп 2023, 09:05Ще споделя една малко или много лична история и това ще е последния ми пост в темата на това жалко подобие на треньор.
И трето, най-искрено съжалявам, за кофти емоциите. Аз също бях фрустриран същата вечер, но в крайна сметка в тоя живот има и по-важни неща, а тези малките същества са пример за това. Отделно, сезонът е маратон, а не спринт. Една такава загуба няма да ни бутне. Горе главата и да сте живи и здрави с малката и майката

-
- Forum moderator
- Регистриран: 04 юни 2018, 16:52
- Has thanked: 755 times
- Been thanked: 403 times
Пореден невероятен мач проведен от Пиолката. Този мач при една по-смела игра го взимахме с разлика. Е разбира се, не с Пиоли на скамейката. Трагичен си мистър, трагичен.

-
- Тартор на Курва Суд
- Регистриран: 04 юни 2018, 14:49
- Has thanked: 109 times
- Been thanked: 205 times
Не гледах мача заради часовата разлика, но всичко е според очакванията. Продължаваме с дървения футбол и нещата няма да се подобрят, докато този бацил е треньор. Очаквам да навлезем в периода на голова немощ от 3-5-2 то миналата година.
-
- Site Admin
- Регистриран: 02 юни 2018, 13:02
- Has thanked: 1383 times
- Been thanked: 1186 times
Чао, Мистер
. Как пък така само твоите преки шефове не разбраха, че не ставаш ....