Фикайо Томори
-
- Site Admin
- Регистриран: 02 юни 2018, 18:01
- Has thanked: 671 times
- Been thanked: 1082 times
Re: Фикайо Томори
Томори няма да се смени сам. Точно това е работата на Пиоли и помощниците - да преценят риска.
Пак Пиоли е бъркал така за Кеси с Челси, за Калабрия, Леао и ако се напъна, ще се сетя за още.
Пак Пиоли е бъркал така за Кеси с Челси, за Калабрия, Леао и ако се напъна, ще се сетя за още.
-
- Фен на Калчото
- Регистриран: 04 юни 2018, 16:14
- Has thanked: 74 times
- Been thanked: 48 times
То като се обърне каруцата пътищата много....
Ако всеки играч се сменя превантивно за да не бъде изгонен евентуално ...
Постфактум изглежда предопределено изгонването му, най-вече заради евтиния първи жълт.
Втория беше нарисуван и според мен основна вина за него носи защитника а не треньора.
Просто нямаше предпоставки с оглед хода на мача Тимоти да поема каквито и да е рискове.
Може би беше въпрос на минути да бъде сменен, но това е част от играта.
Ако всеки играч се сменя превантивно за да не бъде изгонен евентуално ...
Постфактум изглежда предопределено изгонването му, най-вече заради евтиния първи жълт.
Втория беше нарисуван и според мен основна вина за него носи защитника а не треньора.
Просто нямаше предпоставки с оглед хода на мача Тимоти да поема каквито и да е рискове.
Може би беше въпрос на минути да бъде сменен, но това е част от играта.
-
- Тартор на Курва Суд
- Регистриран: 04 юни 2018, 16:11
- Has thanked: 690 times
- Been thanked: 2149 times
Томори като цяло не знае как да се пази при вече изваден му жълт. Това не е от днес или вчера. Много пъти е бил санкциониран, но това не му пречи да се хвърля рисково със шпагати, да влиза отзад на играчи и да подскача на съдията по-емоционално от нужното. Нужно е да поработи върху това и дори Пиоли снощи след мача го заяви - че му е нужно повече спокойствие и да осъзнае, че когато имаш жълт и между топката и теб има футболист, не е фатално да си по-внимателен.
"Messi is top-level, Kaka has impressed, Zinedine Zidane was brilliant but without a doubt, Paolo Maldini has been my favourite. He went through the entire 90 minutes without tackling. That's art." Sir Alex Ferguson

Siamo i diavoli
Siamo i diavoli
-
- Тартор на Курва Суд
- Регистриран: 14 дек 2018, 00:34
- Has thanked: 370 times
- Been thanked: 714 times
Аз пък не съм съгласен, че Пиоли трябвало да прецени веднага. В смисъл, как се преценява в такъв момент, в коя минута трябва да го извади? Когато имаш защитик като Томори, който е с претенциите да е на ниво минимум средна европейска класа, би трябвало същият този защитник да притежава необходимият футболен интелект и инстинкти и да знае как да играе с висящ жълт картон. За съжаление, Фикайо показа за пореден път, че е супер рисков и безрасъден защитник.
Ако Пиоли го извади в 45-тата минута, каква е гаранцията, че Калюлю няма да си изкара и той жълт картон в 48-мата и после да треперим пък за него цяло полувреме? Ако в центъра на отбраната не беше Томори, а Паоло Малдини или Алесандро Костакурта, нямаше изобщо да коментираме този казус.
И с риск да прозвуча расистки, на мен това е единственото ми колебание към отбраната на Милан. Липсва италиански елемент. Както Томори, така и Чау притежават добра физика и имат добри отбранителни качества, но им липсва здрав разум, интелект и рутина на моменти. Чисто индивидуално Чау е супер, но дали ще излезе добра защита в тази конфигурация си остава загадка. В ШЛ очаквам да имаме сериозни главоболия.
Ако Пиоли го извади в 45-тата минута, каква е гаранцията, че Калюлю няма да си изкара и той жълт картон в 48-мата и после да треперим пък за него цяло полувреме? Ако в центъра на отбраната не беше Томори, а Паоло Малдини или Алесандро Костакурта, нямаше изобщо да коментираме този казус.
И с риск да прозвуча расистки, на мен това е единственото ми колебание към отбраната на Милан. Липсва италиански елемент. Както Томори, така и Чау притежават добра физика и имат добри отбранителни качества, но им липсва здрав разум, интелект и рутина на моменти. Чисто индивидуално Чау е супер, но дали ще излезе добра защита в тази конфигурация си остава загадка. В ШЛ очаквам да имаме сериозни главоболия.

-
- Тартор на Курва Суд
- Регистриран: 04 юни 2018, 21:23
- Has thanked: 1755 times
- Been thanked: 607 times
Калулу като влезне на смяна има право на поне две такива нарушения преди да го изгонят и него, предостатъчно време, за да се замисли, че трябва да е по-внимателен и може да остави отбора с човек по-малко.
Рискът го пое Пиоли като го остави в игра, а не го изкара още на полувремето, защото Томори след картона направи още едно подобно нарушение и беше на ръба. Какво има да му преценяш?! 'Вържи си гащите' с една смяна и това е. Имаш Кяер, имаш Калулу.
Рискът го пое Пиоли като го остави в игра, а не го изкара още на полувремето, защото Томори след картона направи още едно подобно нарушение и беше на ръба. Какво има да му преценяш?! 'Вържи си гащите' с една смяна и това е. Имаш Кяер, имаш Калулу.
-
- Site Admin
Защо приказвате така, без да отчитате последователността? Какво означава след като се обърне каруцата? Преди втория жълт Томори пак направи нарушение. Ей тогава се прави и смяна! Ако ще да е в 48'.
Изобщо не е трудно, особено за човек играл футбол и станал треньор в последствие, да направи простата сметка, че след 4 идентични нарушения, ще стане по-лошо. И то срещу един и същи играч. Дори не говоря за игровите достойнства на Томори в мача, който винаги правеше фаул, когато Белоти бе пред него.
Затова, моля не говорете наизуст, че нямало как да се предвиди. Няма как форумни лаици да следят поведение на свирката на съдията, която си бе целенасочена, да виждат еднаквите ситуации с Фикайо и да обясняват, че смяната е задължителна, но Пиоли и щабът да чакат нещото да не се случи. Извинявам се, ама е тъпо.
Изобщо не е трудно, особено за човек играл футбол и станал треньор в последствие, да направи простата сметка, че след 4 идентични нарушения, ще стане по-лошо. И то срещу един и същи играч. Дори не говоря за игровите достойнства на Томори в мача, който винаги правеше фаул, когато Белоти бе пред него.
Затова, моля не говорете наизуст, че нямало как да се предвиди. Няма как форумни лаици да следят поведение на свирката на съдията, която си бе целенасочена, да виждат еднаквите ситуации с Фикайо и да обясняват, че смяната е задължителна, но Пиоли и щабът да чакат нещото да не се случи. Извинявам се, ама е тъпо.
-
- Тартор на Курва Суд
Не помня Анчелоти да е сменял Малдини, Костакурта или Каладзе на полувремето, ако имат картон през първото.gLoRy написа: ↑02 сеп 2023, 14:35Калулу като влезне на смяна има право на поне две такива нарушения преди да го изгонят и него, предостатъчно време, за да се замисли, че трябва да е по-внимателен и може да остави отбора с човек по-малко.
Клоп смени ли Трент миналата седмица, след като същият си изкара жълт картон в 10-тата минута с/у Нюкасъл?
Ето какво е казал Пиоли:
Stefano Pioli "scolds" Fikayo Tomori: "Fik is aggressive and quick, but these characteristics must be managed well at certain moments. I agree with the high pressure you make but when you have a card you have to approach and stay close to the opponent delaying his action and not attempt for the ball directly because it is enough little to cause a foul and to be punished. "

-
- Site Admin
Не помниш всичките изброени да са правили и 4 (четири) идентични нарушения срещу един и същи играч, за да наречем рисково поведението им, и да произлезе нуждата от смяна, нали? Щом Томори не успява да си вземе поуката, то някой трябва да измисли превенцията. Не знам защо се прехвърля вината на друго място.
Дори Пиоли си казва в първото изречение след запетаята за какво иде реч. Именно това, което прави - еднакви грешки през 15 мин, гарнирани с картони.
Дори Пиоли си казва в първото изречение след запетаята за какво иде реч. Именно това, което прави - еднакви грешки през 15 мин, гарнирани с картони.
-
- Тартор на Курва Суд
Защо изобщо започваш да правиш някакви сравнения и паралели с друг треньор, други футболисти. Това изобщо не е на място, даже е смешно, а ти продължаваш да го повтаряш.Casciavit написа: ↑03 сеп 2023, 10:58Не помня Анчелоти да е сменял Малдини, Костакурта или Каладзе на полувремето, ако имат картон през първото.gLoRy написа: ↑02 сеп 2023, 14:35Калулу като влезне на смяна има право на поне две такива нарушения преди да го изгонят и него, предостатъчно време, за да се замисли, че трябва да е по-внимателен и може да остави отбора с човек по-малко.
Клоп смени ли Трент миналата седмица, след като същият си изкара жълт картон в 10-тата минута с/у Нюкасъл?
Ето какво е казал Пиоли:
Stefano Pioli "scolds" Fikayo Tomori: "Fik is aggressive and quick, but these characteristics must be managed well at certain moments. I agree with the high pressure you make but when you have a card you have to approach and stay close to the opponent delaying his action and not attempt for the ball directly because it is enough little to cause a foul and to be punished. "
-
- Тартор на Курва Суд
- Регистриран: 04 юни 2018, 14:49
- Has thanked: 110 times
- Been thanked: 211 times
Изобщо не ми е ясно какъв е спора тук. Получи ли червен картон - получи. Не ми е ясно изобщо за какво спориш пред свършен факт. Томори беше на нарушение от картона, следващия мач е с интер, нарисувана смяна. Това е все едно да минаваш рисково покрай строеж и да ти падне една тухла на главата и след това да твърдиш, че не си направил грешка минавайки от там, понеже можело да не те уцели.
-
- Фен на Калчото
Нищо в мача не предполагаше това нарушение на Томори.
Нито сме били подложени на някакъв зверски натиск, нито пък резултата го е налагал.
Втория картон беше заради позицията на двамата спрямо вратата а не за натрупани нарушения.
Абсолютно излишна и наивна грешка на защитника.
Даже аматьорска.
За мен вината е 85% на англичанина
Нито сме били подложени на някакъв зверски натиск, нито пък резултата го е налагал.
Втория картон беше заради позицията на двамата спрямо вратата а не за натрупани нарушения.
Абсолютно излишна и наивна грешка на защитника.
Даже аматьорска.
За мен вината е 85% на англичанина
-
- Тартор на Курва Суд
- Регистриран: 04 юни 2018, 18:29
- Has thanked: 1012 times
- Been thanked: 1588 times
Очеивдно е, че или Пиоли не си познава играчите, или за пореден път закъснява със смените. Томори не се слави особено с интелигентност и смирена игра. Смяната беше задължителна. Още на полувремето. Не е като да нямахме Кяер и Калулу на пейката. Едва ли щяха да са по-зле от англето.
IO SONO MILANISTA DA QUANDO SONO NATO NON SOLO QUANDO MI STA BENE IL RISULTATO!!!
-
- Тартор на Курва Суд
Никак не е смешно. При положение, че никой друг читав треньор не си вади защитника при жълт картон през първото полувреме, позволи ми да вярвам повече на треньорите на Милан, Ливърпул и Реал, а не на форумните треньори, които прогнозираха, че ще вземем 1 или 2 точки от първите 4 мача.

Да, можеше да го извади по някое време второто /към 65-та - 70-та минута/, но Фик си изкара червения в 61-вата.
И все още не си ми отговорил на питанката: Ако беше влязъл Калюлю на полувремето и си беше изкарал и той жълт картон в 49-тата минута, какво правим? Вадим го и него и вкарваме Кяер? После вадим Кяер и вкарваме Пелегрино/Калдара?

Предполага се, че Пиоли или треньора на защитата му е дал указания на полувремето да внимава с картона, едва ли му е казал да продължава с агресивните влизания. Както и да е, важното е, че спечелихме срещата. Моето лично мнение е, че е по-добре, че Томори няма да играе срещу Интер, защото от началото на сезона ни е най-колебливия играч. Ще видим кой ще започне срещу мердите. Най-добре Кяер.

-
- Фен на Калчото
Вярно е, Томори играе на ръба, но досега за две години и половина не го бяха гонили в Серия А, а не е да не е бил подлаган на много по-голямо напрежение.
Единствено в мача с Челси прегоря, но тогава обстоятелствата бяха различни.
Тоест това, че е рисков поне статистиката не го лови.
Съгласен съм обаче, че специално в мача срещу Рома някак си се усещаше че ще изгори.
Единствено в мача с Челси прегоря, но тогава обстоятелствата бяха различни.
Тоест това, че е рисков поне статистиката не го лови.
Съгласен съм обаче, че специално в мача срещу Рома някак си се усещаше че ще изгори.
-
- Тартор на Курва Суд
Още в предния коментар съм ти отговорил за Калулу, а ти ми пишеш за Анчелоти и Клоп по незнайни за мен причини... ти явно не четеш - твой проблем, няма да повтарям едни и същи работи.
Правиш ми някви сравнение между Томори и Малдини и то на няколко пъти... Без коментар.
Правиш ми някви сравнение между Томори и Малдини и то на няколко пъти... Без коментар.