Няма какво повече да се каже. Импулсът от първите мачове го няма и нищо не става.
19.09.2023 Милан - Нюкасъл
-
- Фен на Калчото
- Регистриран: 05 юни 2018, 02:11
- Has thanked: 138 times
- Been thanked: 35 times
Re: 19.09.2023 Милан - Нюкасъл

От всичките одрискани мачове, за този със сигурност не е виновен Пиоли. Две контузии, едната от които на вратар, тотална липса на прецизност в завършващата фаза и доза късмет за гостите. Е, какво всъщност можеше да направи Стефано?
-
- Тартор на Курва Суд
- Регистриран: 02 юли 2018, 16:20
- Has thanked: 1191 times
- Been thanked: 1372 times
Тя тая прецизност се тренира. А на Милан тоя параграф му куца от много време. Куп мачове имаме, в които бием едно на мъка, а сме пропилявали сума ти шансове. Снощи единствената разлика беше, че не успяхме да вкараме нито едно от положенията си. Та Пиоли има не малка вина. Най-голямата му грешка от снощи е, че започна мача с халф по-малко.
IT'S EASY TO SUPPORT A TEAM WHEN IN GLORY BUT TO SUPPORT A TEAM WHEN IN STRUGGLE IT SHOWS YOUR CHARACTER.
-
- Фен на Калчото
Е колко да му е била голяма грешката с халфовете при положение, че Нюкасъл играха футбол сумарно около 6 минути, другото беше тренировка на една врата? Отделно, по мое наблюдение, към 80% от идейните пасове в атака бяха на Крунич, така че един теоретичен стартов състав с Райндерс вместо Побега (ако това имаш предвид) не мисля, че щеше да промени каквото и да било.
-
- Тартор на Курва Суд
- Регистриран: 04 юни 2018, 19:41
- Has thanked: 281 times
- Been thanked: 501 times
Е добре в крайна сметка ние ли трябва да му решаваме ребусите на Пиоли ? Той за какво я взима тая заплата ? И по конкретно работата му е да:
1: Поддържа формата на отбора физически и технически през целия сезон - тук е много слаб дори и през шампионския сезон. Винаги сме имали серии от конфузни резултати от поне месец откак той е начело.
2: Мотивира играчите като държи съблекалнята и генерира респект ( или страх зависи от стила )за да извлича максимума ВСЕКИ . Забележете всеки . Не само богопомазаните му 11. Е тук няма даже какво да се коментира освен да се споменат имена като Адли, ШДК, Ориги и дори Окафор и Чуквуезе.
3: Намира различни тактически решения според съперника. - даже ми е смешно да си го представям да опитва, целия сезон ни е на автопилот. Схемите са според идеята му за сезона, не за конкретния противник. За промяна по време на среща даже не ми се мисли - кога сме пускали двама нападатели срещу затворени отбори за последно ?
4: Развива потенциала на младите играчи. В нашия случай не за успехи , а за финансови приходи, но това е друга тема. Тук да кажем , че положението е ок, но пак има много въпросителни особено с играчи не говорещи италиански.
5: Налага и развива юноши . - той изобщо такива знае ли че има ?
Съжалявам, но дойде като посредствен треньор и ще си тръгне като максимално средна ръка такъв. Всичко друго е , но не и незаменим. Нека не забравяме , че говорим за Милан, не за примерно Аталанта или Борусия Дортмунд. Милан винаги е гонил трофеи , не просто изгодно класиране за да изкара някой лев от нашумелия си сезонен футболист или два.
Не знам и аз вече какво да мисля, но след като си поръча сам играчи с определени профили и му се дадоха до един се очакваше много повече. И се очаква този сезон, не като Леао или Кеси да му трябва минимум половин сезон да види къде и как да ги ползва. Ако случаите с бавните интеграции бяха 1-2-3 ок, но при нас това е от години с поне по двама-трима футболиста още от времето на Пакета и ко. И няма как всичките да са некадърни - общото е , че повечето от тях не говорят италиански и другото общо е Пиоли.
1: Поддържа формата на отбора физически и технически през целия сезон - тук е много слаб дори и през шампионския сезон. Винаги сме имали серии от конфузни резултати от поне месец откак той е начело.
2: Мотивира играчите като държи съблекалнята и генерира респект ( или страх зависи от стила )за да извлича максимума ВСЕКИ . Забележете всеки . Не само богопомазаните му 11. Е тук няма даже какво да се коментира освен да се споменат имена като Адли, ШДК, Ориги и дори Окафор и Чуквуезе.
3: Намира различни тактически решения според съперника. - даже ми е смешно да си го представям да опитва, целия сезон ни е на автопилот. Схемите са според идеята му за сезона, не за конкретния противник. За промяна по време на среща даже не ми се мисли - кога сме пускали двама нападатели срещу затворени отбори за последно ?
4: Развива потенциала на младите играчи. В нашия случай не за успехи , а за финансови приходи, но това е друга тема. Тук да кажем , че положението е ок, но пак има много въпросителни особено с играчи не говорещи италиански.
5: Налага и развива юноши . - той изобщо такива знае ли че има ?
Съжалявам, но дойде като посредствен треньор и ще си тръгне като максимално средна ръка такъв. Всичко друго е , но не и незаменим. Нека не забравяме , че говорим за Милан, не за примерно Аталанта или Борусия Дортмунд. Милан винаги е гонил трофеи , не просто изгодно класиране за да изкара някой лев от нашумелия си сезонен футболист или два.
Не знам и аз вече какво да мисля, но след като си поръча сам играчи с определени профили и му се дадоха до един се очакваше много повече. И се очаква този сезон, не като Леао или Кеси да му трябва минимум половин сезон да види къде и как да ги ползва. Ако случаите с бавните интеграции бяха 1-2-3 ок, но при нас това е от години с поне по двама-трима футболиста още от времето на Пакета и ко. И няма как всичките да са некадърни - общото е , че повечето от тях не говорят италиански и другото общо е Пиоли.
-
- Тартор на Курва Суд
Щеше да промени и то много, защото когато Рейндерс е в стартовите 11, тактиката на отбора е различна. В случая ролята на Побега трябваше да е физическо присъствие, защото Пиоли беше се подготвил за тегава игра в центъра, предвид физиката на Тонали, Лонгстаф и Гимараеш. Само дето нито той, нито който и да било, очакваше, че Нюкасъл ще играят сумарно футбол 6 минути, пък камо ли да опитват да ни превъзхождат физически. Иначе казано, Пиоли се беше нас*ал предварително. И предивд всичко това, един Рейндерс от първата минута щеше да е в пъти по-полезен от Побега и може би щяхме да създадем дори повече опасности. И именно заради липсата му в титулярния съсатав, всъщност Крунич беше нагърбен със задачата да раздава пасове, за всеобща изненада. Затова и го видяхме да бие корнерите, както и един пряксвободен удар на ръба на тяхното наказателно.Domo arigato написа: ↑20 сеп 2023, 12:41Е колко да му е била голяма грешката с халфовете при положение, че Нюкасъл играха футбол сумарно около 6 минути, другото беше тренировка на една врата? Отделно, по мое наблюдение, към 80% от идейните пасове в атака бяха на Крунич, така че един теоретичен стартов състав с Райндерс вместо Побега (ако това имаш предвид) не мисля, че щеше да промени каквото и да било.
А след това ясно се видя как играта ни се промени, когато Побега излезе, а Рейднерс го замени. Още в първата му атака беше близо до гол, след като влезе през центъра. Преди неговата поява нямахме нито един пробив през центъра. Всички опасности се случваха след набези на Леао и Чуквуезе или удари извън наказателното поле, плюс няколко хвърлени топки от защитата към нападението.
И за да ти обясня визуално какво имам предвид, прикачвам 3 heat map от последните ни мачове този сезон:
Милан - Нюкасъл: ясно се вижда липсата на разиграващ халф (оградено с квадрат), стрелките показват къде най-много сме държали топката, като горната стерлка е позицията на Побега. Милан - Торино: тук може да се забележи веднага разликата с присъствие на топката през центъра, както и позицията на Рейндерс (стрелката) Рома - Милан: а срещу Рома просто разлиакта е осезаема за всичко споменато по-горе.
Последна промяна от drzzd на 20 сеп 2023, 13:48, променено общо 1 път.
IT'S EASY TO SUPPORT A TEAM WHEN IN GLORY BUT TO SUPPORT A TEAM WHEN IN STRUGGLE IT SHOWS YOUR CHARACTER.
-
- Фен на Калчото
Тоест, все пак е имал някакъв що-годе адекватен аргумент да стартира с Побега. В хода на мача се видя, че ги мачкаме така и така и Пиоли поправи "грешката" (или по-скоро, в ретроспекция, неоптималното си решение) и вкара холандеца. За мен дотам приключват критиките към него за вчерашния мач. Виж, ако не се бяхе случили двете контузии, щях да очаквам да пробва и един Йович около 70-тата минута, понеже беше явно, че срещу Ботман и Шер, които са по 1.90, с центрирания към Оли няма да видим гол. Уви, съдбата беше на друго мнение.drzzd написа: ↑20 сеп 2023, 13:35Щеше да промени и то много, защото когато Рейндерс е в стартовите 11, тактиката на отбора е различна. В случая ролята на Побега трябваше да е физическо присъствие, защото Пиоли беше се подготвил за тегава игра в центъра, предвид физиката на Тонали, Лонгстаф и Гимараеш. Само дето нито той, нито който и да било, очакваше, че Нюкасъл ще играят сумарно футбол 6 минути, пък камо ли да опитват да ни превъзхождат физически. Иначе казано, Пиоли се беше нас*ал предварително.Domo arigato написа: ↑20 сеп 2023, 12:41Е колко да му е била голяма грешката с халфовете при положение, че Нюкасъл играха футбол сумарно около 6 минути, другото беше тренировка на една врата? Отделно, по мое наблюдение, към 80% от идейните пасове в атака бяха на Крунич, така че един теоретичен стартов състав с Райндерс вместо Побега (ако това имаш предвид) не мисля, че щеше да промени каквото и да било.
-
- Тартор на Курва Суд
Що годе аргумент има, да, но един Анчелоти никога няма да извади разиграващ халф като Модрич за сметка на по-здравия Тчуамени, например, само защото отбор като Нюкасъл има леко физическо превъзходство в халфовата линия.
Иначе смяната трябваше да се случи още на полувремето, ако питаш мен, но да не правим големи драми. Минало и заминало. Просто подходи с грешка към избора на стартов състав и за мен лично причината е страх, което е жалко.
п.с. Добавих ти няколко картинки към горното ми мнение, за по-голяма яснота.
Иначе смяната трябваше да се случи още на полувремето, ако питаш мен, но да не правим големи драми. Минало и заминало. Просто подходи с грешка към избора на стартов състав и за мен лично причината е страх, което е жалко.
п.с. Добавих ти няколко картинки към горното ми мнение, за по-голяма яснота.
-
- Фен на Калчото
Благодаря за изчерпателния коментар, съгласен съм с всичко, просто не смятам, че това едно неоптимално решение ни коства мача и съм склонен да не търся отговорност от Пиоли за изпуснатите 2 точки.
-
- Site Admin
- Регистриран: 02 юни 2018, 13:02
- Has thanked: 1455 times
- Been thanked: 1266 times
-
- Фен на Калчото
-
- Тартор на Курва Суд
- Регистриран: 04 юни 2018, 19:41
- Has thanked: 281 times
- Been thanked: 501 times
Т.е. разчитаме да се класираме пред Нюкасъл заради азбучния ред ? Защото обективен критерии да сме пред тях в момента няма 

-
- Фен на Калчото
- Регистриран: 13 юли 2019, 12:22
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 20 times
Самият факт, че привикаха Ибра да мотивира и надъхва играчите след загубата от Интер, говори какъв мотиватор е Пиоли ...

-
- Тартор на Курва Суд
- Регистриран: 04 юни 2018, 21:53
- Has thanked: 405 times
- Been thanked: 248 times
След изритването на Малдини, кой от останалите би свършил работата? До един всички са анонимници. Ибра му е временното спасение на 5-ко Пиолиgospodinov написа: ↑20 сеп 2023, 22:30Самият факт, че привикаха Ибра да мотивира и надъхва играчите след загубата от Интер, говори какъв мотиватор е Пиоли ...
#piolioutnow
-
- Фен на Милан
- Регистриран: 26 яну 2019, 20:58
- Has thanked: 112 times
- Been thanked: 210 times
Фабио Капело смята, че Милан е изиграл много по-добър мач срещу Нюкасъл, въпреки че "росонерите" отново не победиха.
„Изненадан съм от отсъствието на Райндерс, единственият играч, който може да направи вертикален пас и да направи темпото на игра по-високо. В домакински мач, който Милан трябва да спечели аз бих заложил на него в титулярния състав“, каза той.
“Ибрахимович да дойде в деликатен момент като този ? Ако е дошъл по собствено желание и му е било разрешено да говори с играчите, от гледна точка на треньора това е чудесно."
„Видях отбора на Милан, който най-накрая не допусна контраатаки на съперника, защото Нюкасъл са отбор, който е много опасен, когато контраатакува.“
„В първенството обикновено, когато играчите на Милан загубят топката позволяват на противника да създаде голова опасност : този път видяхме Милан на ниво Шампионска Лига, какъвто беше миналия сезон.“
„Имам собствена теория за контузиите на Лофтъс-Чийк и Менян. Голямото напрежение в дербито, горчивината от загубата и натискът този мач да бъде спечелен изискват много повече енергия. Това може да доведе до леки контузии. Виждал съм вратари да довършват мач с крампи : психиката също има значение."
Капело говори и за съперниците на Милан в групата, обръщайки специално внимание на Пари СЖ.
„Без Мбапе това е абсурден отбор. Те не са сред фаворитите в Шампионската Лига, докато Манчестър Сити са. Изгледах първите два мача на парижани и те показаха абсурден футбол, след това Мбапе се завърне и видяхме напълно различен отбор.“
"We will be a team of devils. Our colors will be red like fire and black like the fear we will invoke in our opponents." 1899, Herbert Kilpin